vrijdag, februari 26, 2021

Child of God - James Franco


 Child of God op IMDb (5,5)

Naargeestige, welhaast nihilistische film van James Franco. Ik heb geprobeerd om drijfveren of motivaties achter het portret te vinden, maar het is lastig.

Lester Ballard is een zwakbegaafde man die na het overlijden van zijn vader zijn grondgebied en huis onteigend ziet worden. Hij verzet zich agressief, het levert hem een buitenwestenklap op en een plaatsje in de bak. De lokale sheriff laat Lester na enige tijd met een waarschuwing weer los waarop hij zich terugtrekt in de bossen.

Een bizarre overlevingstocht begint. Ballard is een goed schutter en weet te overleven door vogels en kleine dieren te schieten. Hij betrekt een klein leegstaand hutje en probeert zijn leven enigszins op te bouwen. De eenzaamheid doet vreemde dingen met hem, hij schiet op de kermis een paar prijzen en neemt de gewonnen knuffeldieren als huisgenoten mee naar zijn hut. Allemaal knap onschuldig, zegt u. Dat klopt. Maar Ballard gaat al gauw verder dan geoorloofd: hij belaagt vrijende stelletjes en sleurt uiteindelijk zelfs een in het bos aangetroffen vrouwenlichaam mee naar zijn hut. Hij behandelt het lijk alsof ze zijn wettige echtgenote is, playing house. Een binnenbrandje verwoest zijn huis én zijn vrouw. Hij moet op zoek naar nieuwe woonruimte én naar nieuwe huisgenoten. Uit het zicht van de sheriff en de dorpsbewoners sleept hij van alles mee zijn grot in. Totdat er mensen vermist worden in de buurt. 

Met : Scott Haze, Tim Blake Nelson, Jim ParrackGeen opmerkingen: