zaterdag, februari 06, 2021

La Gomera (aka The Whistlers) - Corneliu Porumboiu


 The Whistlers op IMDb (6,3)

Door Film1 geafficheerd als komedie, maar ik vond het eerder richting thriller gaan. En dan ook nog een nodeloos complexe ook. 

Cristi is een corrupte politieagent, die onderzoek moet doen naar een drugssyndicaat waar hij zelf zaken mee doet. Zijn baas Magda is op de hoogte van zijn dubbelspel maar kan er niet de vinger achter krijgen hoe en met wie hij nu zijn afspraken maakt. 

Wij leren al snel dat Cristi op kosten van het syndicaat naar La Gomera (een van de Canarische eilanden) is afgereisd om daar op hun kosten een speciale fluittaal te leren zodat hij buiten alle afluisteringen om kan communiceren met de bendeleden. Zijn contactpersoon bij de criminelen is de prachtige Gilda, een dame die zelf ook dubbelspel speelt. Cristi valt voor de voluptueuze vrouw , overigens zonder dit al te duidelijk te maken. Totdat zij ontmaskerd wordt door de grote drugsbaas en gevaar loopt. Cristi meldt de deal in Boekarest alleen te willen sluiten als zij beloven Gilda te sparen. Hij laat er zelfs zijn ruime financiële aandeel voor schieten, als zij het maar overleeft. De partijen ontmoeten elkaar op een verlaten filmset, waar ook nog eens de politie het geheel schaduwt. 
Complex , zoals ik al zei, maar met de nodige leuke ontwikkelingen. 

Met : Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar
Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...