vrijdag, maart 12, 2021

Aloha - Cameron Crowe


 Aloha op IMDb (5,4)

Eerlijk is eerlijk, ik was niet voldoende geconcentreerd gisteravond/vannacht om deze film op waarde te schatten. Op de bank na een intensensieve (kortere) werkweek , dat biedt natuurlijk niet de ideale omstandigheden voor film. Ik denk echter niet dat de film op andere momentenbij mij veel beter uit de verf was gekomen. Anyways, een beschrijving: 

Brian Gilcrest keert als gelauwerd militair terug op zijn basis op Hawaii. Er zijn jaren verstreken sinds hij hier gestationeerd was, inmiddels is hij enkele missies en meerdere levensgevaarlijke verwondingen verder. Hij is gevraagd om terug te keren omdat hij de lokale bevolking goed kent. De native Hawaiians moeten overtuigd worden een deel van hun reservaat af te staan om ruimte te scheppen voor de bouw van een satelliet-lanceerbasis. Er zal onderhandeld moeten worden en men acht de ervaren en innemende Gilcrest de juiste man voor deze opdracht. 


Hij krijgt begeleiding van een jonge ambitieuze kapitein Allison Ng, die voor hem de deuren moet openen. Ze is niet alleen ambitieus, ze is ook knap en dat bemoeilijkt de opdracht voor Gilcrest, die toch al in een lastig parket zit omdat hij ook Tracy, zijn liefde van 15 jaar geleden, weer ontmoet. Tracy voelt nog steeds veel voor hem en vice versa, maar hij snapt dat hij niet moet poken in haar huwelijk, hoe ongelukkig dat huwelijk ook lijkt. 
Tijdens het uitvoeren van zijn opdracht komt Gilcrest er - samen met de gedreven Ng - achter dat de bouwers van het satellietplatform niet alleen maar goede bedoelingen hebben met deze lanceerbasis. Samen beginnen de twee aan een ondergrondse strijd om de schatrijke investeerder (type Musk, maar dan met slechte intenties) tegen te werken en tegelijktertijd hun opdracht uit te voeren. 
En dit alles, mensen, deze hele reeks complicaties wordt gebracht in komedie-vorm, mocht u uit het bovenstaande iets anders concluderen. 

Met : Bradley Cooper, Emma Stone, Rachel McAdams, John Krasinski, Bill Murray, Alec Baldwin


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...