vrijdag, maart 26, 2021

The Black Dahlia - Brian de Palma

The Black Dahlia op Moviemeter (2,82)

Klassieke whodunit, boekverfilming uit 2005 die ik destijds nooit heb afgezien, terwijl ik de meeste Brian de Palma's in ieder geval probeer. Ze zijn wisselend van kwaliteit en ze dateren snel. Dat laatste is het bij mij overheersende gevoel nu ik deze film 15 jaar later herzag. Film noir heeft altijd wel interessante invalshoeken, dus het is geen verloren tijd. 

Aankomend filmsterretje Elizabeth Short wordt vermoord aangetroffen. Twee bevriende rechercheurs worden op de zaak gezet maar ze verschillen nogal in aanpak en mores. In het midden van die twee staat de mysterieuze Kay, officieel de vriendin van Lee Blanchard (de ene) maar overduidelijk ook zeer geïnteresseerd in Bucky Bleichert (de andere). Blecihert heeft veel aan Blanchard te danken en houdt daarom Kay op afstand. 


Hoewel ze in de zaak de namen van alle grote criminelen laten passeren, komt er pas echt schot in als ze stuiten op een lesbische connectie van mevrouw Short en de aristocratendochter Madeline Linscott. 
Deze verleidelijke dame weet ook Bleichtert om haar vinger te winden. Die wint steeds meer info over de zaak in, maar verliest tegelijkertijd zijn vriend Blanchard en vriendin Kay steeds meer uit het oog. Terwijl ook deze twee keihard nodig zijn voor het vinden van het uiteindelijke antwoord op de vraag: wie vermoordde de zwarte dahlia? 

Met : Josh Hartnett, Scarlett Johansson, Aaron Eckhart, Hillary Swank , Mia Kirshner 

Geen opmerkingen:

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...