zaterdag, maart 27, 2021

The Hero - Brett Haley

The Hero op IMDb (6,5)

The Hero op Moviemeter (2,82)
 

Lee Hayden is western-acteur op leeftijd, met zijn successen reeds ver achter zich. Hij spreekt radiospotjes in, hengelt ondertussen naar scripts, maar voornamelijk voordoet hij zijn tijd met terugdenken en blowen. Hij beseft dat hij zijn vrouw en vooral zijn dochter pijn gedaan heeft door destijds te kiezen voor zijn carriëre. Nu die hem ook ontglipt is, beseft hij dat hij had moeten gaan voor de echte waarden in zijn leven. 

Als hij te horen krijgt dat hij aan een ongeneeslijke vorm van kanker lijdt, wil hij zich aan zijn lethargie ontworstelen: hij probeert aan een filmrol te komen, hij probeert contact te leggen met zijn dochter en hij ontmoet warempel een jonge vrouw die -ondanks het grote leeftijdsverschil - een relatie met hem aangaat. Als klap op de vuurpijl wordt hem ook nog eens een achievement award toegekend door het gilde van western-liefhebbers. 


Klinkt allemaal goed , denk je dan, maar bij alles wat Lee doet worstelt hij met het vertellen van zijn echte verhaal: hij moet inzien dat hij niet meer een hele filmrol aan kan, hij moet inzien dat hij niet meer een relatie kan aangaan, hij moet schoon schip maken met vooral zijn dochter. Maar het lukt hem niet, althans niet zonder hulp. 

Sam Elliot speelt een prachtige serene Lee, een genot om naar te kijken. En, zeer zeker, om naar te luisteren. Want die stem, mensen, die stem..

Met : Sam Elliott, Laura Prepon , Nick Offerman, Krysten Ritter

FIN - song : The Supremes - You can't hurry love

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...