zaterdag, juli 31, 2021

De Patrick - Tim Mielants

De Patrick op IMDb (6,8)
 De Patrick op Moviemeter (3,28)

Een klucht zoals een klucht moet zijn. Absurdisme in vele vormen, ik heb me goed vermaakt met deze film. 

Patrick is een in zichzelf gekeerde jongen, duidelijk iemand met een probleem. Hij doet klusjes op de naturistencamping van zijn ouders en raakt volstrekt in de war als een van hamers verdwijnt. Hij begint een zoektocht naar de hamer: hij ondervraagt de campingbewoners , hij doorzoekt caravans , maar niets. Zijn verwarring slaat om in wantrouwen, hij begint bezoekers te verdenken van diefstal van zijn prachtige hamer. 

Wanneer Patrick's vader overlijdt, lijkt hij de aangewezen persoon om de camping te gaan runnen, maar er zitten enkele opstandige mensen in de cliëntenraad. Die proberen hem ervan te overtuigen de boel te verkopen, hij mag er gewoon blijven werken maar een zaak runnen is een ander verhaal. Patrick peinst er niet over en bijt van zich af. En erger nog: hij is nog steeds zijn hamer kwijt. Gelukkig komt er hulp van de kant van de lieve en begripvolle bezoeker Nathalie, die ook maar toevallig op een nudistencamping is beland. 

Met : Kevin Janssens, Hannah Hoekstra , Pierre Bokmaa. Josse de Pauw, Jemaine Clement

 FIN - song : Stef Kamil Carlens - The Hammer Song

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...