maandag, juli 04, 2022

Goud - Rogier Hesp

Goud op IMDb (6,4)

Goud op Moviemeter (2,52)

Timo is een jonge en veelbelovende turner, die keihard aan het trainen is voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Hij wordt bijgestaan door zijn iets te fanatieke vader, die zelf ooit turner was maar die ongelukkig in een rolstoel is beland. Vader is hinderlijk aanwezig op de trainingen, hij bemoeit zich nadrukkelijk met de aangestelde hoofdtrainer omdat hij zegt te weten wat beter is voor Timo, voor het team en dus ook voor het land. Het verstoort de concentratie van de jonge turner, die dan ook prompt een misstap maakt en een lichte blessure oploopt. 

Hij belandt bij de fysiotherapeute. Daar op de behandelkamer gaat een compleet nieuwe wereld voor hem open. Zelf is hij wel gewend om zijn vader uit zijn stoel te helpen, te masseren of in bad te helpen maar nu hij eenmaal zelf op de tafel ligt, blijkt hij bijzonder gevoelig voor de vaardige handen van zijn behandelaar. Dat komt waarschijnlijk doordat het een knappe jonge vrouw is die zijn spieren en zijn blessure kneedt en knijpt. Er komen krachten en gedachten bij Timo los die hem langzaam gaan domineren. Hij verlegt zijn focus van het turnen naar de romantiek, ook al is het bedachte romantiek. De fysiotherapeute is namelijk alleenstaande moeder en is in haar drukke bestaan helemaal niet bezig met amoureuze gedachten, al helemaal niet van een - in haar ogen- veel te jonge jongen . 
Timo komt knel te zitten tussen ambitie voor de sport, de zorg voor zijn vader en verlangens naar zijn fysiotherapeute. Hij moet zijn best doen zich op elk van deze vlakken te herpakken. 

Met : David Wristers, Loes Haverkort, Marcel Hensema 

Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...