dinsdag, juli 26, 2022

The Public- Emilio Estevez

The Public op IMDb (6,6)

The Public op Moviemeter (3,07)

Zeer interessante film. Klein verhaaltje, maar grote intenties. Ik vond m erg goed. 

Stuart Goodson is medewerker van de centrale bibliotheek van Cincinnati. Met engelengeduld vangt hij de dagelijkse horde bezoekers op, beantwoordt hij vragen en wijst hij mensen de weg tussen de vele prachtige werken. Vanwege de snijdende kou staat er elke dag al een grote rij daklozen die weer een dagje willen komen schuilen in de verwarmde leeszalen. 

Ondanks zijn overduidelijk humane insteek hangt Goodson een sanctie boven het hoofd: samen met beveiliger Ernesto heeft hij eerder dat jaar een zwerver de deur gewezen over wie hij meerdere klachten van andere bezoekers had ontvangen. Deze zwerver klaagde de bibliotheek - en Goodson in het bijzonder - aan omdat hem zijn democratische grondrechten op informatie werden ontnomen. De ingezette officier van justitie Josh Davis stelt zich op als een bloedhond: hoewel hij weet dat Goodson an sich juist gehandeld heeft, gaat hij vol op de mensenrechten van de zwerver inzetten om daarmee goede zaak te maken. Al snel blijkt waarom: hij heeft zich kandidaat gesteld voor de rol van burgemeester van de stad, hij kan het imago van "verdediger van de zwakken in de samenleving"goed gebruiken. 
De barre kou eist slachtoffers onder de daklozen , voor hen is de maat vol. Ze besluiten die dag de bibliotheek niet meer te verlaten: alle opvangcentra zitten vol en nu de straat opgaan kan dodelijk zijn. Goodson kan de bezettingsactie goed begrijpen en werpt zich op als woordvoerder van de daklozen. Dat lijkt sympathiek, maar er schuilt voor hem een groot gevaar in: opnieuw bevindt hij zich tegenover de gehaaide officier van justitie, die ditmaal de publiciteit zoekt door het imago van Goodson publiekelijk aan de kaak te stellen. 

Met: Emilio Estevez , Alec Baldwin, Christian Slater, Taylor Schilling, Jena Malone

  FIN - song : Rhymefest/Black Thought - Make noise 

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...