woensdag, juli 06, 2022

Love, weddings & other disasters - Dennis Dugan

Love, weddings & other disasters op IMDb (4,8)

Love, weddings & other disasters op Moviemeter (2,10)

Eigenlijk had ik m al na twee minuten moeten uitzetten, maar ik zat nog op Jeremy Irons te wachten. Een film met hem (en voormalig Woody Allen-kanon Diane Keaton) erin kon toch niet zó bedroevend slecht zijn? Wel dus, deze film is oervervelend. Of nee, laat ik dat positiever brengen: er is vast een doelgroep voor dit soort romkom-comedy of errors vehikels. Ik hoor daar in ieder geval niet bij. 

Jessie verpest haar aanstaande huwelijk met een knappe tv-presentator door hem tegen zijn wil mee te nemen op een parachutesprong. En ze verpest niet alleen haar eigen huwelijk, ze neemt met haar parachutelanding gelijk een ander aanstaand echtpaar mee het vennetje in waar ze van bovenuit in belandt. Haar reputatie is gezet, ze leeft op social media voort als  "wedding crasher", een verpester van huwelijken. 
Het mag dan ook een wonder heten als ze op door de burgemeesterskandidaat en zijn aanstaande bruid wordt gevraagd om hun huwelijk voor te bereiden. Die twee zitten omhoog omdat de beste wedding planner van de stad, de statige en keurige Lawrence Philips, zojuist is afgehaakt vanwege een ongelukkige botsing met diezelfde Jessie. Volgt u het nog? 
Er volgt een reeks verwikkelingen waarin Jessie toch zo goed en zo kwaad als het gaat een ceremonie op poten zet, waarin Lawrence een blind date krijgt met een ..eh. blinde mevrouw, waarin de burgemeesterskandidaat zijn voorsprong in de peilingen ziet dalen en waarin een stadsgids op zoek is naar zijn Assepoester. Klaar. Voor de liefhebber. 

Met : Maggie Grace, Jeremy Irons, Diane Keaton , Diego Boneta, Andrew Bachelor

  FIN - song : Keaton Simons - Crane city 

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...