dinsdag, juli 19, 2022

Persuasion - Carrie Cracknell

Persuasion op IMDb (5,6)

Persuasion op Moviemeter (1,80)

Vlotgetrokken Jane Austen-verfilming, flink gemoderniseerd om het Netflix-publiek te bedienen. De kostuums zijn minder weelderig en protserig dan in de wat beroemdere boekverfilmingen en er is gekozen voor een zeer persoonlijke aanpak: hoofdpersoon Anne Elliot spreekt een groot gedeelte van de film de kijkers rechtstreeks toe , the fourth wall is overal. 

Anne is de middelste dochter van een edelman in verval. Wanhopig probeert deze zijn oudste dochter te slijten aan gegoede huwbare kandidaten. Zijn jongste heeft hij al weten te koppelen, voor wat betreft Anne heeft hij de moed opgegeven. 

Acht jaar geleden had Anne een intense romance met Frederick Wentworth, een knappe marineman die destijds echter een te lage sociale status had waardoor Anne de onzekere stap niet durfde nemen. Sindsdien heeft ze er louter spijt van gehad, maar gedane zaken nemen geen keer. 
Omdat papa Elliot zijn grote kasteel wegens geldproblemen moet verlaten en verhuren, komt Wentworth echter plots weer te voorschijn: hij is familie van de nieuwe huurders. Opnieuw komt Anne met hem in contact, beiden lijken echter te beschadigd om hun liefde naar elkaar te durven uitspreken. Dat wordt nog bemoeilijkt als er een neef van de familie Elliot ten tonele verschijnt, die als erfgenaam de bezittingen van de familie komt veilig stellen. Wat doet Anne: kiest ze voor een slim huwelijk of kiest ze voor een pijnlijke, doch allesverzengende liefde? 

Met : Dakota Johnson, Cosmo Jarvis, Henry Golding, Richard E. Grant

  FIN - song : Birdy - Quietly yours 

Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...