woensdag, augustus 03, 2022

The Gray Man - Anthony & Joe Russo

The Gray Man op IMDb (6,5)

The Gray Man op Moviemeter (3,13)

Volhardend als wij zijn, kijken we dit type film toch meestal wel samen. Dat terwijl we beiden weten dat het niet onze categorie is, dat we na een uurtje wel ongeveer genoeg weten maar dan nog een dik uur aan actie- en vechtscenes moeten doorstaan. Maar goed: deze kan afgevinkt. Agent Six heet ie, de man die door een speciale tak van de CIA uit de gevangenis is gehaald om voor hen naargeestige klusjes op te knappen. Omdat hij voor moord (op zijn vader) veroordeeld is en nog een jaar of 20 gevang voor de boeg heeft, lijkt het aanbod van relatieve vrijheid hem aanlokkelijk. 
We stappen in als hij voor zo'n huurlingenklus in Thailand bezig is om een andere agent van The Gray Men uit te schakelen. Agent Four blijkt over informatie te beschikken die de CIA-leiding van Six in diskrediet kan brengen. Six is strikt uitvoerend en weet de agent uit te schakelen, maar niet nadat deze hem een medaillon overhandigt waarin een compromitterende geheugenkaart is verstopt. 
Door het aanpakken van die hanger plaatst Six zich buiten de orde van de organisatie, vanaf dat moment zit de CIA achter hem aan. Men zet druk op hem door het nichtje van zijn CIA-mentor Fitzroy te gijzelen, 
 In zijn eentje (nou ja, met morele steun van Fitzroy en actieve steun van CIA-coryfee Dani Miranda) neemt Six het op tegen de CIA, die voor dit klusje de nare martelman Lloyd Hansen inschakelt. Six moet dus én een meisje bevrijden én zelf overleven én de geheugenkaart safe stellen. Ga er maar aan staan. 

Met : Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Billy Bob Thornton, Jessica Henwick

  FIN - song : Black Keys - Wild Child

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...