zondag, augustus 21, 2022

Alcarràs - Carla Simón

Alcarras op IMDb (7,5)

Alcarras op Moviemeter (3,33)

De vooruitgang valt niet te stoppen, zo luidt het gezegde, maar Quimet doet toch zijn verdomde best om dat zo lang mogelijk te doen. Zijn hele familie wordt ingezet om de perzikenoogst van hun boomgaard zo snel mogelijk te plukken en daarmee nog een klein beetje wat te verdienen. Steeds minder arbeiders worden er ingehuurd om te helpen, steeds harder moeten de overgeblevenen werken om toch productie te draaien.

Quimet's zwager heeft de neiging om toe te geven aan de roep van een projectontwikkelaar die grote zonnepalen-parken wil plaatsen op de zonnige velden van Catalonië. Hij wil wel, maar Quimet's trots op het familiebedrijf houdt hem tegen. Dochter Mariona ziet het allemaal met lede ogen aan, ze ziet dat het gezin in geldnood zit en dat vader eigenlijk ieders ontwikkeling tegenhoudt. Zoon Roger wil zich bewijzen voor zijn vader, maar die ziet niet welke inspanningen deze zich getracht om te tonen wat hij in huis heeft. Vader isoleert zich steeds meer, langzamerhand kondigt het noodlot zich aan: dit kan niet lang meer goed gaan.


Onthaastende film, Gouden Beer winnaar in Berlijn. Best sterk. 

Met: Jordi Pujol Ducet, Xenia Roset, Albert Bosch


Geen opmerkingen:

On her majesty''s secret service- Peter R. Hunt

On her majesty's secret service op IMDb (6,7)   On her majesty's secret service op Moviemeter (3,08) Een jaartje geleden begon Film1...