zaterdag, augustus 27, 2022

After Love - Aleem Khan

After love op IMDb (7,3)

After love op Moviemeter (3,64)

Wat een parel, deze prachtige British Independent-film. Klein verhaaltje dat volledig leunt op acteerwerk en mimiek van de ijzersterke hoofdrolspeelster Joanna Scanlan. Een mens moet aardig van steen zijn om geen sympathie te voelen voor Mary, de moedige vrouw die zij neerzet. Sterk, heel heel sterk. 

Terwijl het verhaal zo oersimpel lijkt : Mary heeft zich in haar vroege jeugd bekeerd tot de islam uit liefde voor de oudere Ahmed Hussain, een stuurman op de Dover-Calais ferry. De dagen dat haar man op het Kanaal vaart, brengt zij door met de uitgebreide familie van Ahmed, die de gehele dag van ritueel naar ritueel leeft. 

Wanneer Ahmed plotseling overlijdt, ontdekt Mary dat hij er een dubbelleven op na hield. Ze treft een romantische app-discussie aan met een vrouw uit Calais: Ahmed had aan beide zijden van de zeestraat een relatie en een eigen leven. Mary gaat op onderzoek uit, neemt de ferry en zoekt de vrouw op. Deze Genevieve houdt haar in eerste instantie voor de huishoudelijke hulp die ze aangevraagd heeft om te helpen haar huis leeg te ruimen : ze zou samen met Ahmed én hun zoon naar elders in Calais verhuizen. Mary verwerkt deze schok door inderdaad de rol van de huishoudelijke hulp op zich te nemen, het is een manier om dichtbij het gezin, maar ook dichtbij haar overleden man te zijn. Stukje bij beetje pelt ze de laagjes af van Ahmed's dubbelleven, dat twee gezinnen in haar greep hield. Een ontdekking kan niet uitblijven, een confrontatie dient zich aan.

Met : Joanna Scanlan, Nathalie Richard, Talid Ariss, Nasser Memarzia 

FIN - song : Chris Roe - The Cliffs

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...