zondag, juli 09, 2023

Sisi & Ich - Frauke Finsterwalder

Sisi & Ich op IMDb (6,8)
 Sisi & Ich op Moviemeter (3,00)

Iets te lang dacht ik dat ik de verkeerde keus had gemaakt en wist ik niet precies waar ik in de zaal naar zat te kijken. Maar dan toch: de plottwist, de groeiende spanning en -dat vooral- het fabuleuze acteerwerk van Sandra Hüller (een van de expressiefste Europese actrices van dit moment).

Hüller speelt Irma, een gravin die onder gruwelijke druk van haar moeder een plekje moet zien te veroveren aan het hof van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk. Moeder levert haar af bij de hofdame van keizerin Elisabeth (die beter bekend staat als Sisi). De hofdame zoekt een opvolger, iemand die de ganse dag om de keizerin heen kan hangen om haar te behoeden voor domme daden en onhoffelijk gedrag.

Sisi is namelijk een bloedirritante werkgever, die haar macht gebruikt om met mensen te spelen en ze onzeker te maken. Ze heeft zich van het hof en de keizer afgezonderd op Corfu, alwaar ze een ziekelijke gezondheidsmanie heeft ontwikkeld waaraan ook al het personeel moet geloven.

Irma moet regelmatig tot de bodem gaan om de vernederingen van de keizerin (en van het andere personeel) te verwerken, maar gaandeweg ontwikkelt ze een heimelijke liefde voor Sisi. Die heimelijk moet blijven, want noch de keizerin noch de anderen mogen voelen wat de intieme omgang met Irma doet. 

Met : Sandra Hüller, Susanne Wolf

FIN - song : Nico - Afraid
FIN - song : T.Rex - Cosmic dancer

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...