zondag, juli 09, 2023

Flag Day - Sean Penn

Flag Day op IMDb (5,4)
 Flag Day op Moviemeter (2,44)

Niet bijster goede, maar wel heel goed bedoelende film. Dat ik m toch kon hebben, komt waarschijnlijk doordat ik meestal wel wat kan met Sean Penn, een expressief karakter met een aantal mindere kanten maar ook met een warme sociale blik. Dat probeert hij in deze family values-film ook weer te etaleren.

Penn zelf speelt Johnny Vogel, een randcrimineel die maar niet wil slagen in de maatschappij. Het zorgt ervoor dat te vaak niet de verantwoording kan opnemen voor zoon en dochter (die laatste wordt gespeeld door Dylan Penn, inderdaad in het ware leven ook zijn dochter). 

Met iets te grote regelmaat worden de kinderen ondergebracht bij hun moeder, die het schimmige bestaan van haar man maar moeilijk aan kan en die de druk van twee jonge kinderen en veel schulden niet kan dragen. Zij vlucht in de drank waardoor de kinderen zo goed als op zichzelf zijn aangewezen en in arren moede maar weer naar hun vader reizen. Johnny belooft zijn kinderen van alles, maar krijgt er maar geen regelmaat in en stelt zijn kinderen iets te vaak teleur.

Als dochter Jennifer bijna volwassen is, staat ze op tegen de lamlendigheid van haar moeder. Ze vertrekt en gaat op zoek naar haar vader, waarbij ze een ongelukkig pad van drugsgebruik en dakloosheid moet overwinnen om uiteindelijk toch op een universteit te belanden. De confrontraties met haar vader zijn gelijkwaardiger nu, ze spreekt hem aan op zijn verwaarlozende gedrag. Opnieuw belooft Johnny er voor haar te zijn, maar een nieuwe arrestatie wegens valsemunterij neemt hem weer van haar weg. Dylan is vastberaden, ze wil niet meer terug naar de onzekerheden en de randen van het bestaan. Ze zet door, voor zichzelf, voor haar broertje en moeder en tja, het is wat het is, toch ook voor haar miezerige vader.

Met : Sean Penn, Dylan Penn, Katheryn Winnick, Josh Brolin , Eddie Marsan

FIN - song : Olivia Vedder (feat Eddie Vedder) - My father's daughter

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...