zondag, juli 30, 2023

My Happy Ending - Tal Granit/Sharon Maymon

My Happy Ending op IMDb (5,2)
 My Happy Ending op Moviemeter (2,00)

Een drama. Niet alleen wat betreft het onderwerp van de film, maar als geheel ook: slecht gespeeld, te opzichtig gescript. Deze bewerking van een toneelstuk maakt overall een amateuristische indruk. 

Op het moment dat haar carrière al enigszins in het slop begint te raken, wordt bij de bekende actrice Julia Roth darmkanker geconstateerd. En dat blijkt niet zomaar een diagnose, ze zit al in een vergevorderd stadium. Ze belandt voor chemotherapie op een kleine instelling waar ze vergeefs naar enige privacy zoekt (omdat ze niet wil dat er iets bekend wordt over haar ziekte, ze zou rollen kunnen mislopen): er zijn geen privé-kamers en dus zal ze op de afdeling samen met andere patiënten haar kuur moeten ondergaan. 

De afdeling wordt bevolkt door drie vrouwen die allen hun eigen verhaal hebben én hun eigen omgang met hun ziekte hebben: de jonge moeder die ondertussen nog studeert en dus vecht voor haar toekomst, de hippie-moeder die het allemaal neemt zoals het komt en de oudere vrouw die al voor de vierde keer een chemokuur ondergaat (en daardoor een cynische kijk op het leven en de mensheid heeft gekregen).

Julia probeert zich afzijdig te houden van de drie, die elkaar door hun slechte momenten heen helpen door zich in te beelden dat ze gezamenlijk op reis zijn naar betere plekken en zonniger oorden. Gaandeweg komt bij Julia het besef dat die manier misschien wel de beste is op weg naar acceptatie van je ziekte. Het sterkt in het maken van de keuze tussen vol voor de behandeling gaan (en je dus een tijd beroerd te voelen) of de ziekte te accepteren als een gegeven en er nog maar een zo goed mogelijke tijd aan vast te plakken.

Met : Andie MacDowell, Miriam Margolyes, Tamsin Greig, Sally Phillips, Tom Cullen, Rakhee TakrarGeen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...