dinsdag, juli 25, 2023

Mission: Impossible -Dead Reckoning part one - Christopher McQuarrie

Mission:Impossible Dead Reckoning op IMDb (8,0)
 Mission Impossible Dead Reckoning op Moviemeter (3,83)

Er zat een totaal andere film in de planning, maar wegens redelijk volgeboekt en dus risico op " plaatsje nekkramp" weken we voor een keertje uit naar ons andere lokale filmtheater. Ander theater, ander type films en (dat vooral) een ander publiek. We hebben het geweten: popcorn, geschreeuw in een onrustige zaal, pauzes, vipstoelen, dure drankjes. Fijn om te weten dat dit óók filmcultuur is, dat hier een substantiële groep mensen plezier aan beleeft. Dat moet je dus eens in de zoveel tijd meemaken. En dan lag de film ook nog eens niet helemaal in mijn bereik. Ik wist dat deze reeks al een stuk of drie eerdere edities had gekend, mijn vrouw verbeterde en zei dat ze dacht dat dit al nummer 7 was. Ik leer nog elke dag.

Geheim agent Ethan Hunt wordt ingeschakeld voor een nieuwe onmogelijke opdracht: hij moet de twee helften van een mysterieuze sleutel zien te bemachtigen, zonder precies te weten waar deze sleutel op past (wij weten dat dan al wel, want wij hebben het begin van de film gezien). Er zijn meerdere criminele organisaties op zoek naar de sleutel, omdat ie toegang zou bieden tot The Entity , een digitaal netwerk dat met louter destructieve bedoelingen allerlei beveiligingssystemen en netwerken van de grote internationale geheime diensten weet binnen te wandelen om daar naar hartelust in te gaan manipuleren. Absolute wereldmacht is daarbij natuurlijk het streven, daar zit geen enkele positieve intentie achter. 
Hunt rent en springt, knokt en vliegt weer dat het een aard heeft. Hij krijgt daarbij hulp van meesterdievegge Grace, zijn oude compaan Ilsa Faux en zijn trouwe maatjes Luther en Benji. Met hen moet hij achter de gemene White Widow aan, met hen achtervolgt hij zijn aloude nemesis Gabriel.

Met; Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Vanessa Kirby, Rebecca Ferguson, Esai Morales, Pom Klementieff

FIN - song : Lorne Balfe - This was the plan

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...