vrijdag, juli 21, 2023

Miss - Ruben Alves

Miss op IMDb (6,4)
 Miss op Moviemeter (2,92)

"Wat wil je worden als je later groot bent?" Het is een overbekende vraag (die ik vroeger absoluut fout zou hebben beantwoord), Ook Alexandre wordt hier op school mee geconfronteerd, hij wordt uitgelachen om zijn antwoord. Niet "piloot", "profvoetballer" of "dokter" is zijn antwoord, maar "Miss France". 

Alexandre is een vrouwelijke jongen die ook met die gevoelens opgroeit en het stadium van volwassenheid bereikt. Hij heeft dan al een dramatisch leven achter de rug: zijn ouders komen om bij een ongeluk, hij wordt daarna gescheiden van zijn vriendjes en klasgenoten en groeit op in een - op zijn zachtst gezegd - bijzondere woongemeenschap. De hospita van zijn woning lijkt alleen om het geld van de huur te malen, wat de bewoners uitvreten maakt haar niet uit. Vandaar dat er drugsrunners, ateliernaaisters, kruimeldieven en een travestiet bij Alexandre in het pand wonen.

Vooral die laatste, de flamboyante Lola, neemt hem onder zijn/haar hoede. Lola stimuleert hem zijn vrouwelijkheid te accentueren en verdomd, Alexandre neemt de stap en meldt zich - als Alexandrine - aan voor de voorverkiezingen van de grote MissFrance-wedstrijd. Lola leert hem zich opmaken, te lopen en daarmee krijgt Alexandre/Alexandrine inderdaad het gevoel vrouw te zijn. 

U snapt, die voorronde komt ze door, ze gaat door naar de finale en wordt in een harde voorbereiding met de andere regionale missen klaargestoomd om de landelijke finale in te gaan. De fysieke transformatie van Alexandrine heeft echter ook aardig wat gevolgen voor haar omgang met haar medebewoners, die haar niet altijd ten voordele vinden veranderd. En ze blijkt hun steun nog hard nodig te hebben. 

Met : Alexandre Wetter, Isabelle Nanty, Thibault de Montalembert, Pascalle Arbillot 

FIN - song : Lymbyc Systym - Falling together

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...