zaterdag, oktober 14, 2023

Fahim - Pierre Francois Martin Laval


 Fahim op IMDb (6,8)

Fahim op Moviemeter (3,12)

Prettige jeugdfilm met een ouderwets knorrige rol van Gerard Depardieu. 

Nadat een opstand bloedig wordt neergeslagen, is de vader van Fahim zijn leven in Bangladesh niet meer zeker. Hij moet vluchten, maar wil daarbij zijn zoon meenemen. Fahim blijkt een uitzonderlijk schaaktalent te zijn die meewerkt aan het gezinsinkomen door op straat schaakpartijtjes te spelen (en te winnen). Vader Nura moet zijn vrouw beloven in Europa direct voor werk en een woning te zorgen, pas daarna zullen zij overkomen.

Ze belanden in Frankrijk en het bestaan blijkt zwaar. Als het geld opraakt, worden ze op straat gezet en belanden ze in een asielopvang. Gelukkig pakt Fahim de Franse taal snel op waarmee hij zich binnen weet te praten op de schaakopleiding van de oude kampioen Sylvain Charpentier. Deze nukkige hork stoort zich opzichtig aan het "Aziatische" gedrag van Fahim (en vooral dat van diens vader). Gelukkig is het talent van de jongen overduidelijk. Charpentier wil hem dan ook klaarstomen voor het Franse jeugdschaakkampioenschap, maar weet best dat daar geen illegalen aan deel mogen nemen. Terwijl zijn vader op straat overleeft, begint Fahim zich steeds meer in te vlechten in de Franse maatschappij.

Met : Assam Ahmed, Gerard Depardieu, Mizanur Rahaman, Isabelle NantyGeen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...