zondag, oktober 08, 2023

To break a butterfly - Kate Hummel

To break a butterfly op IMDb (5,7)
 To break a butterfly op Moviemeter (1,33)

Weer een uit de langzaam opdrogende bron van "De Nacht van de Korte film". Deze vond ik wel fijn sfeervol.

Het jonge tienermeisje Joy vermaakt zich best op het skate-parkje met haar bestee vrienden. Eindeloos oefenen op de moves en sprongen, totdat haar broer haar komt halen voor het eten. Broertje rijdt brommer, wil veel stoerder zijn dan hij eigenlijk is en wordt daar overduidelijk voor gepest door zijn wat steviger leeftijdsgenoten. 

Joy vindt haar broer afwisselend leuk en stom, op dit moment is dat het laatste. Hij heeft namelijk haar skateboard kapotgemaakt door een onhandige move, hij belooft haar dit te zullen gaan maken. Bij het opstaan de volgende dag snelt Joy naar haar board , ze wil verder met oefenen op die sprong. De wieltjes zitten echter nog los en de kamer van haar broer is dicht. Wel vindt ze tot haar verbazing een vlindermes tussen de gereedshappen. Als ze - zonder skateboard dan maar - aankomt bij het skatepark ziet ze dat de politie daar aan het rondvragen is. Al snel legt Joy enkele links.

Met : Zora Hamel, Joshua Okonkwo

FIN - song : Alexandros Tomagian - To break a butterfly

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...