vrijdag, oktober 20, 2023

Joan's theme - Kiefer Eijckelhof

Joan's theme op IMDb (6,6)
 Joan's theme op Moviemeter (0,75)

Nog maar weer eentje uit "De Nacht van de korte film" (ik hoop zeer dat er binnenkort weer een editie langskomt op de NPO). Ze zijn niet allemaal even sterk maar het blijft zeer interessant om motivaties en werkwijzes van jonge filmmakers te proeven. De ene staat aan de voet van grootse daden, de ander moet het antwoord schuldig blijven. 

Joan zit in een lastige periode. Vooral mentaal heeft ze het zwaar. Het aanstaande examen voor haar conservatoriumopleiding drukt stevig op haar gemoed, maar nog vele malen moeilijker heeft ze het met de verergerende ziekte van haar moeder. Terwijl ze eigenlijk moet repeteren, hangt Joan rond in het ziekenhuis en hoort ze dat haar moeder verplaatst wordt naar de intensive care.

Het heeft zijn weerslag op alles: in plaats van te ontspannen met haar huisgenoot gooit Joan al haar spanningen eruit en ontstaat een ruziënde sfeer. Het examen verloopt stroef, de jury vindt haar werk emotieloos. Joan vindt dat ze recht heeft op een herkansing, niet alleen bij haar muziekdocenten maar ook bij haar huisgenoot en haar vrienden. Richting climax.

Met : Judith Schuur, Roan ten Cate, Nazmiye Oral



Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...