zaterdag, oktober 07, 2023

Over een pastoor op regenlaarzen - Wessel van Wanrooij

Over een pastoor op regenlaarzen op IMDb (7,2)
 Over een pastoor op regenlaarzen op Moviemeter (2,82)

Nog maar weer eentje uit de Nacht van de Korte film. Een onuitputtelijke bron van goede bedoelingen en schetsmatige ideeën.


Voor Jozias hoeft het allemaal niet meer, hij is het leven zat. Begint van alles te vergeten, knoeit in het huishouden en hij ervaart ook bij zijn vrouw Anneke de nodige ouderdomsproblemen. Mocht hij er maar mee ophouden, een gedachte die ook in onze samenleving nog steeds op veel weerstand stuit.

Wanneer hij op een ochtend zijn vrouw dood in bed aantreft (en dat in eerste instantie niet eens doorheeft) gaat hij van schrik in pyjama de deur uit. Steeds weer roept hij zijn vrouw, steeds verder klinkt de echo. Dwalend over de wegen, nergens een toilet. Oeps, te laat. Nou ja, toch maar door, ze moet toch ergens zijn. Hij belt aan bij een pastorie alwaar hij behulpzaam wordt ontvangen. De pastoor geeft hem schone kleding maar komt er maar niet achter waar Jozias vandaan komt. 

Voor hij het weet, is Jozias weer buiten. In pastoorskleding ditmaal, waarin hij in het bos een jonge vrouw ontmoet die net iets vreselijks heeft gedaan. Ze voelt zich betrapt en denkt dat ze zich bij de geestelijke moet verantwoorden. Er ontstaat een wonderlijk proces van moeilijk geaccepteerde hulp.

Met : Dries Smits, Yela de Koning, Ruurt de Maesschalck

FIN - song : Mojan Alaiyeh - Here with you

Geen opmerkingen:

On her majesty''s secret service- Peter R. Hunt

On her majesty's secret service op IMDb (6,7)   On her majesty's secret service op Moviemeter (3,08) Een jaartje geleden begon Film1...