vrijdag, oktober 27, 2023

Rumba la vie (aka Rumba Therapy) - Frank Dubosc

Rumba la vie op IMDb (6,2)
 Rumba la vie op Moviemeter (2,25)

En nog een Franse sociale komedie er bovenop. Jaartje ouder, ander onderwerp, maar wel met dezelfde feelgood-vibe, waardoor je toch met een kleine glimlach "The end" aanschouwt. 

Het is geen gezellige vent, die Tony Quentin. Hij leidt een cynisch en teruggetrokken leven en het duurt even voordat we daarvan de oorzaken ontdekken. Tony is een stuurse (!) buschauffeur voor schoolkinderen, die er plezier in schept de kinderen allerlei vuilbek-dingen in zijn bus te laten roepen terwijl hij het anders naar hen vertaalt. Ook met zijn collega's gaat de kettingrokende Tony niet heel hartelijk om, alleen de zonderlinge Gilles gaat nog regelmatig met hem in gesprek. 

Alles verandert als hij instort en van de dokter te horen krijgt dat zijn hart op het punt staat het te begeven als hij niet snel zijn levenswijze verandert en in ieder geval stopt met roken. Dat is Tony heel niet van plan, dan maar in sneltreinvaart richting het einde. Maar toch, maar toch: er bekruipt hem het gevoel dat hij nog iets goed te maken heeft. We leren dat hij in het verleden een zwangere vriendin in de steek heeft gelaten en dat hij dus al die jaren vader-op-afstand is geweest. Als hij nog iets wil rechtzetten in zijn leven, dan moet dat nu. En snel.

Hij zoekt contact met zijn vroegere vriendin, achterhaalt daar dat zijn dochter in Parijs een dansschool runt en meldt zich daar. Hij vindt het moeilijk om zijn identiteit te onthullen, maar wil wel dichtbij haar zijn. De enige oplossing is dus: danslessen volgen , dat zal zijn dokter ook nog eens ervaren als "werken aan herstel. Tony zoekt naar een geschikt moment om zijn dochter aan te spreken, om de verloren tijd versneld in te halen. 

Met : Frank Dubosc, Louna Espinosa, Jean-Pierre Daroussin, Marie-Philomène Nga

FIN - song : Seemone - Tous les deux

Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...