maandag, oktober 06, 2014

Lovelace- Rob Epstein/ Jeffrey Friedman

Lovelace op IMDb
Biopic. Over de orale koningin van de jaren 70. Dat betekent een sexueel getinte film, zonder dat het porno wordt. Het zoete filmlievelingetje Amanda Seyfried neemt wat afstand van haar mierzoete eerdere rolletjes (Dear John, Letters to Juliet etc) en speelt gedreven de dame die de moraal van het preutse Amerika in die jaren danig op de proef stelde.
Ze is een all-american-girl op het moment dat ze verkering krijgt met Chuck, een nare en bazige man. Bezitterig bovendien, hetgeen al snel leidt tot de volledige exploitatie van zijn vriendin. Haar vaardigheden op het gebied van orale bevrediging bezorgen haar de titelrol in "Deep Throat".
Wat dat vervolgens betekende, mag redelijk bekend verondersteld worden: ze wordt beroemd, ze wordt verguisd, ze leeft van party naar party.

Als ze daar vervolgens genoeg van krijgt en , ahum, de pijp aan Maarten wil geven , ziet ze dat ze dat slechts op een manier kan bereiken: breken met haar man. Dat gaat niet zonder slag of stoot, maar het lukt. Jaren later speelt ze de berouwvolle , welhaast religieuze, dame die in een boek haar trieste levenswandel van zich afschrijft.

Geen goede film, maar het verhaal boeit op zich wel.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...