zondag, oktober 26, 2014

Aanmodderfakker - Michiel ten Horn

Aanmodderfakker op IMDb
Prettig gestoorde prijzenpakker. Film in de traditie van de Van Warmerdams: lichtelijk absurd, buitenbeentjes en onaangepasten in de hoofdrol. Eigenlijk zegt IMDb het het mooist van alle recensies: About men who stay boys for too long and girls who want to be women too quickly.

Thijs is een dertiger, een nietsnut, een mislukte student. Hij wil ook niets. Moeder (prototype Gooise vrouw) probeert hem te motiveren, probeert hem weer in contact te brengen met zijn wel geslaagde ex. Maar Gijs wil eigenlijk niets. Zelfs zijn baantje bij de electronicagigant verpest ie bijna door zijn frequente laatkom-gedrag.
Hij ontmoet het jonge zusje van zijn zwager als die oppast in het huis van zijn zus, waar hij nog steeds trouw met zijn vuile was langskomt. Er ontstaat een band tussen de twee, die vervolgens net iets te stevig wordt.
Alles begint uit elkaar te vallen: de band met zijn familie, de band met zijn huisgenoot, de band met de maatschappij in het algemeen. Hij staat op het punt van doordraaien, hij staat op het punt van afstand nemen van alles. Op het punt he, op het punt...


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...