donderdag, oktober 16, 2014

The Food Guide To Love- Dominic Harari/Teresa Pelegri

The Food Guide To Love op IMDb
Romkom zoals romkom bedoeld is. In mijn versie dan: niets-aan-de-hand film , meerdere momenten die goed zijn voor een glimlach, een goed uitziende hij en een zo mogelijk nog betere zij, een klein conflictje op 2/3 van de film (meestal al lang nadat u het voorspelde) en aan het eind een bak feelgood waar je u tegen zegt.
Klinkt afstandelijk als ik het zo neerschrijf, maar ik had gisteravond (na werkdag, na diepgaand sportuurtje) voldoende aan dit geheel. Soms heeft film die functie, dan hoeft het niet zo diep en soms ben je er ook vatbaarder voor dan de andere keer.

Oliver is een gevierd columnist. Zijn colums gaan over eten, maar altijd in combinatie met beleving. En daarbij is de beleving van romantiek en seks zijn USP, hij bindt vele lezers met schrijver over de overduidelijke link tussen liefde voor eten en liefde voor liefde, lees seks.
Hij "verslindt" dan ook de ene dame na de andere en als dat misgaat, ontmoet hij wel weer een ander. Zo ontmoet hij ook Bibiana. Zij is - u voelt hem al- anders. Hij voelt verliefdheid en moet verdorie zelfs hard werken om deze buit binnen te slepen. En , eenmaal binnen, slaat de twijfel toe.
Nou ja, ik hoef eigenlijk niet meer op te schrijven......

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...