zaterdag, april 23, 2016

La Famille Bélier - Eric Lartigau

La Famille Bélier op IMDb (7,3)
Feelgoodje die afgelopen jaar met redelijk succes in de filmhuizen draaide. Bekend principe van de dochter die eigenlijk de spil in het gezin is, maar eindelijk iets voor zichzelf wil. En dat stuit dan op weerstand natuurlijk.

Paula is een tienermeisje in een bijzonder gezin. De rest van haar familie is namelijk doof. Zij is de enige die kan horen en praten, ze is dan ook de poort naar de buitenwereld voor het gezin. Ze doet de contacten en de vertalingen.
Maar ze is ook gewoon een tienermeisje, met beginnende verliefdheden en dromen van een meer zorgeloze toekomst. Als de jongen op wie ze haar blik gericht heeft, besluit om op school de zanglessen te gaan volgen, meldt ze zichzelf snel aan. En ze blijkt het leuk te vinden. En, minstens zo belangrijk, ze blijkt erg goed te zingen. De muziekleraar enthousiasmeert haar tot bijlessen. De uren die ze erin steekt, gaan echter ten koste van haar aanwezigheid in familiaire kring. Die laten hun onvrede daarover duidelijk merken, ze blijken te afhankelijk van haar te zijn.
Net op het punt dat ze denkt te stoppen met zingen, komt de kentering.

Lieve film, aandoenlijke hoofdrol voor de jonge Louana Emera. Best te doen , deze film.

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...