dinsdag, april 26, 2016

The Hunger Games MockingJay part 1- Francis Lawrence

The Hunger Games Mockingjay part 1 op IMDb (6,7)
Eigenlijk is het een schande. Dat men er 2 uur voor nodig heeft om te melden dat er een deel 2 voor nodig is om het verhaal van deze film te vertellen. Want de gehele duur van de film wordt je voorbereid op de climax die tweeledig is: Katniss moet weer met Peeta in het reine komen en Katniss moet de opstand leiden tegen boze dictator Snow.
We kabbelen daar naartoe met enkele schietuitstapjes naar andere districten, waarna de dictator vanuit zijn hoofdkwartier steeds reageert. En dat allemaal om ons voor te bereiden op deel 2 , want "dan gebeurt er echt wat, mensen".

Ik heb de eerdere delen van deze filmreeks ook bekeken maar die springen er aan alle kanten beter uit. Deel 3 kent geen op zichzelf staand verhaal, leunt alleen maar op deel 1 en 2 én preludeert op deel 4. Deel 1 en 2 hadden een verhaal te vertellen, kenden ook wel een emotionele lijn in de karakters. Waarschijnlijk heeft deel 4 dat ook weer.  Maar deze?  Deze film had niet gemaakt hoeven worden. 

Niet voor niets werd ik de hele film lastig gevallen door een deuntje in mijn hoofd: tra la la la, twiedeliediedie. Tra la la la. En dan iets met Mockingbird.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...