zaterdag, april 16, 2016

La French- Cedric Jimenez

La French op IMDb (7,1)
De Engelse titel van deze film is "The Connection". En als u die twee varianten nu even kundig door elkaar husselt, weet u waar deze film over gaat. Precies, over diezelfde drugslijn als in de film uit 1971. Alleen, nu wordt ie bekeken van de andere zijde. Dus niet wat de stroom van geïmporteerde drugs precies doet in de VS, nee, maar hoe komt die massa cocaïne en heroïne eigenlijk vanuit Frankrijk daar terecht?
Pierre Michel krijgt na enkele successen promotie en wordt tot onderzoeksrechter benoemd voor de zware misdaad in zijn woonplaats Marseille. En dat die misdaad zwaar is, moge duidelijk zijn: een keiharde drugsscene, moorddadige afrekeningen en corrupte politie-apparaten.
Hij vindt zijn grootste tegenstander in Gaetan Zampa, een nietsontziende drugsmagnaat die nogal heerst over de afzetmarkt in Marseille. De onderzoeksrechter boekt kleine succesjes maar krijgt niet echt vat op Zampa, die nog steeds menig succes boekt maar toch ook wel vaker dan hij nodig acht over zijn schouder moet kijken. Als zijn vrouw bij hem dreigt te vertrekken, wordt de spanning Michel op een gegeven moment te veel  en barst hij uit zijn vel waarna hij van de zaak wordt afgehaald.
Bij hem keert de rust weer, maar in de drugsscene nog niet. Op feestjes krijgt Michel plots wat openingen te horen en hij verzoekt zijn bazen weer op de zaak te worden gezet. Hij heeft immers de meeste kans op succes. Dat mag, hij heropent de jacht op Zampa.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...