zondag, februari 02, 2020

Acts of Vengeance- Isaac Florentine

Acts of Vengeance op IMDb (5,7)
Wraakfilms hebben een bepaald nut. Ik vermoed dat veel kijkers reageren met opmerkingen als "Terecht!" en "Eigen schuld, dikke bult" of "Hij vroeg erom". Het geeft de beperking van de formule aan: de film gaat doorgaans linea recta van misdaad naar rechtvaardigheid. Het is dan aan de regisseur om de variatie of de diepte in de film aan te brengen.

Frank Valera is een zeer succesvol advocaat, spraakmakend en welsprekend. Het succes in zijn werk belemmert hem in zijn rol als vader en echtgenoot, maar er staat voor hem veel tegenover. Wanneer zijn vrouw en dochter door een misdrijf om het leven komen, knapt er iets bij Frank. Hij gaat door een diep dal van twijfel , zelfhaat en drankzucht heen totdat hij besluit het roer om te gooien: als de politie de zaak niet oplost, zal hij het zelf wel doen. Hij betert zijn leven, leert vechtsporten aan en besluit te zwijgen tot hij een oplossing heeft voor deze kwelling van zijn geweten. Gaandeweg komt hij achter de lijntjes , steeds dichter nadert hij de dader.

Met : Antonio Banderas, Paz Vega, Karl Urban

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...