zaterdag, februari 01, 2020

The Girl In The Book - Marya Cohn

The Girl In The Book op IMDb (6,1)
Complexe , tamelijk ongemakkelijke film. Aan het eind van de film weten we allemaal waar dat ongemak vandaan komt, maar we moeten daar even doorheen.
Alice is eindredacteur bij een boekenuitgeverij en Alice heeft het moeilijk, met haar werk maar vooral met zichzelf. Jong, slim en knap maakt allemaal niet zo veel uit als je van ver komt. We leren al snel waar dit allemaal vandaan komt.
Alice's vader is een hork eerste klas, een arrogante uitgever die vrij dominant zijn gezin (maar ook zijn vriendschappen) bestuurt. In zijn kring zit een succesvol beginnend schrijver. Diens debuutroman komt nu in een heruitgave bij de uitgeverij van Alice terecht en ze heeft daar zichtbaar moeite mee. Wij weten waarom: het verhaal over de ruimschoots volwassen man en het onzekere tienermeisje gaat namelijk over háár. En over die schrijver-vriend van haar vader.

Er zijn dingen gebeurd en Alice worstelt nog steeds met de trauma's. Ze kan geen relatie vasthouden, terwijl ze avond aan avond flirtend de bars afstruint. Ze durft nog steeds niet tegen haar tirannieke vader in te gaan, omdat hij destijds - bij het opbiechten van de gebeurtenissen - niet haar maar zijn vriend geloofde. Alice zal moeten werken aan zichzelf, zal zelfvertrouwen moeten krijgen om al die mannen in haar leven de waarheid onder ogen te laten zien, zoniet zal alles blijven stuklopen.

Met : Emily van Camp, Michael Nyqvist, Ali Ahn, David Call

Geen opmerkingen: