zondag, februari 02, 2020

Uncut Gems - Benny & John Safdie

Uncut Gems op IMDb (7,9)
In tijden niet zo'n bloedirritante film gezien. Nodeloos onrustig, louter geschreeuw en nergens maar dan ook nergens een poging tot het wekken van sympathie. U hoeft niet verder te lezen, spaar uw tijd: ga deze film gewoon niet kijken.

Tenzij je het allemaal leuk vindt natuurlijk, zo'n overdreven nare sjacheraar als Howard Ratner. Zo'n man die alles aan elkaar liegt voor een beetje geldelijk gewin, die het ene bedrag belegt en beleent om daarmee een ander bedrag te verdienen. Hij is continu op de vlucht voor zijn schuldeisers en als hij ze dan niet langer kan ontlopen, houdt hij ze voor dat hij nu echt met de deal der deals bezig is en dat ze dus volgende week hun geld zullen hebben.
Daarvoor investeerde hij in een edelsteen uit de Ethiopische opaalmijnen, in de hoop deze met vette winst te slijten aan een rijke hiphopper of een rijke basketballer. Het wordt een wedstrijdje verpissen, en dat onder druk. Gaat het Ratner lukken om de schuldeisers voor te blijven?

Met : Adam Sandler , Julia Fox

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...