zaterdag, februari 22, 2020

Tokarev (aka Rage) - Paco Cabezas

Tokarev op IMDb (5,0)
Die goeie ouwe Nicholas Cage. Je kunt hem altijd bellen voor een rol in een lekkere wraakfilm. De kachel brandt lekker, nieuw pak en misschien zelfs nieuwe schoenen. En, niet onbelangrijk: weer een nieuwe vermelding op IMDb, weer een rol toegevoegd aan de lange lijst.
Regisseur Cabezas moet niet lang hebben nagedacht toen hij dit script in handen kreeg: dit is er een met genoeg woede en wraak om meneer Cage de hoofdrol aan te bieden.

Waar kijken we naar? Cage is Paul Maguire, een voormalige crimineel die zich heeft opgewerkt tot succesvol projectontwikkelaar, hij verkeert in hoge kringen. Overduidelijk is er ergens ooit iets in de doofpot gestopt , maar zolang meneer het nu beschaafd houdt, mag hij door ontwikkelen. Letterlijk dus.
Zijn dochter wordt op een dag ontvoerd , Maguire verliest in 1 x alle controle en valt terug in zijn oude agressieve mètier. Hij vertrouwt daarbij op zijn eigen aanleg voor het misdaadvak én op zijn twee trouwe vrienden, die blijkbaar vroeger ook al in zijn bende zaten.
Het loopt verkeerd af met de dochter, Maguire zweert wraak en komt erachter dat een en ander een spel is tussen zijn oude gangbaas en een Russische bende. Zijn dochter is vermoord met een uniek Russisch wapen, een Tokarev, waarvan Maguire slechts een paar bezitters kent. Waaronder hijzelf.

Met: Nicholas Cage, Rachel Nichols, Max Ryan, Michael McGrady, Peter Stormare

Geen opmerkingen: