donderdag, februari 06, 2020

Le sac de farine (aka The Bag of Flour) - Khadija Leclere

Le Sac de Farine op IMDb (6,6)
Ingetogen drama over het slimme meisje Sarah. Als ze een jaar of 8 oud is, wordt ze door haar vader ontvoerd. Hij troont haar mee van het Belgische klooster waar ze een lieve, godvruchtige leerling blijkt te zijn naar een stoffig Marokkaans dorpje waar zijn familie woont. Al snel gaat vader weer terug naar België om door te gaan met geld verdienen voor de thuisblijvers, hij laat Sarah ontheemd achter.
Uiteraard wordt Sarah vreemd aangekeken door de meisjes in de straat en op school. Ze spreekt de taal niet en moet enorm moeite doen om zich geaccepteerd te voelen. Het strenge klooster-kostschoolleven valt in het niet bij de Spartaanse familiegebruiken in het Marokkaanse gezin. Erg gelukkig zal ze er niet worden, dat weten we al snel.
Toch doet ze enorm haar best, ze beschikt nu eenmaal over een gedienstig karakter. Ze leert breien op de meisjesschool (geen wiskunde, geen natuurkunde en geschiedenis nee, dat past de dames niet) en al snel heeft ze haar hele familie aan het breien gezet. Ze maken een soort productielijn voor de marktkoopman die hun truien en vesten verkoopt. Sarah koopt zakken meel en rijst van de opbrengst, maar niemand weet dat ze ook geld apart legt voor zichzelf: niemand weet dat ze heimelijk haar terugreis voorbereidt.

Met : Hafsia Herzi, Hiam Abbas , Mehdi Dehbi

Geen opmerkingen: