woensdag, februari 05, 2020

Little Women - Gillian Armstrong

Little Women op IMDb (7,3)
Experimentje gedaan: vanaf morgen draait een nieuwe versie van deze film. Een versie waarvan de roem ver vooruitgesneld is, dus daar ben ik wel benieuwd naar. Het is vaker verfilmd en toevallig kwam deze voorbij in mijn keuzelijst: deze stamt uit 1994 en lijkt bij vlagen al gedateerd.

De poster en de stills geven de indruk dat we naar een kerstfilm kijken en zo begint de film dan ook. Gaandeweg gaat het verhaal over de 4 zussen echter richting meer inhoud: langzaam worden de onderlinge verhoudingen en vooral de onderlinge karakters duidelijker. Hoewel ze allen met verschillende artistieke talenten zijn uitgerust, blijken vooral de karakters de levensloop te bepalen van de zusjes March. Wij volgen vooral Jo(sephine) , de oudere zus die zo goed kan schrijven en die een stuk minder aangepast en braaf is dan haar zusjes.
Stuk voor stuk zetten de zussen hun eerste stappen op het liefdespad, maar Jo is daarin niet zo succesvol. Buurjongen Laurie is wel zeer geïnteresseerd, maar Jo ziet hem toch meer als maatje dan als man. Ze zoekt het verderop, verhuist naar New York maar mist haar zussen daar toch wel heel erg. Die gaan gestaag verder. Nou ja, eentje wordt ziek, ernstig ziek en Jo keert terug. Ze schikt zich steeds meer in haar rol als verzorgende zus , steeds verder schuift ze haar oorspronkelijke ambities van zich af. Totdat..

Met : Winona Ryder, Christian Bale, Susan Sarandon, Kirsten Dunst

Geen opmerkingen: