dinsdag, februari 04, 2020

Beautifully Broken - Eric Welch

Beautifully Broken op IMDb (5,7)
Goedbedoelde doch zwaar amateuristische film met ook nog eens een - voor mij-  iets te hoog EO-gehalte. Onderwerpkeuze is prima: koppel de verschrikkingen van de Rwandese burgeroorlog aan de problemen van een welstandige Amerikaanse familie en verras jezelf over de overeenkomsten.
Het begint natuurlijk bij de grote verschillen: het gezin van koffieplanter William Mwizerwa moet op de vlucht voor de slachtende Hutu-milities. Ze belanden in een vluchtelingenkamp in Kenia. Daar krijgen ze de tip dat William vanwege zijn functie een gevaar was voor de Hutu's , waardoor hij in aanmerking komt voor een asielvergunning in de VS. Hij gaat daarheen, in de hoop later herenigd te kunnen worden met zijn gezin.
In Amerika is een welstandige vader bezig zijn gezin het beste van het beste te geven, de rest gaat naar de kerkgemeenschap. Zijn dochter is een tot op het bot verwend meisje , totdat ze in haar puberteit seksueel lastig gevallen wordt door een vreemdeling. Haar karakter verandert, er is geen land meer mee te bezeilen. De ouders doen hun best maar krijgen de boel niet aan de praat.
Toevallig loopt in hun kerkgemeenschap een nieuweling rond, u raadt het al: William weet met goedbedoelde adviezen het meisje wat handelbaarder te maken. Het Amerikaanse gezin blijkt een FosterParents- kind, een tienermeisje, te hebben in .. Rwanda. De drie meisjes leven in drie totaal verschillende omstandigheden, maar er is iets wat hen verbindt.

Met : Benjamin A. Onyango, Scott William Winters , Emily Hahn

Geen opmerkingen: