vrijdag, februari 07, 2020

Boy meets gun - Joost van Hezik

Boy meets gun op IMDb (7,2)
Intrigerende film. Niet per se goed, maar wel opvallend en op zekere manier indringend. Wat het daarmee natuurlijk eigenlijk een goede film maakt. Telefilm, heerlijk fenomeen want soms tref je er eentje die beklijft.

Maarten is - hoewel filosofieleraar- een sukkeltje. Onderdanig , te bescheiden, niet uitgesproken en te meegaand. Een slappeling, noemde men dat vroeger.
Alles wordt anders wanneer Maarten toevallig - als slachtoffer- betrokken raakt bij een overval op een supermarkt. De dader van die overval raakt in de consternatie zijn wapen kwijt en Maarten stopt dat stiekem in zijn jaszak. Het maakt hem een ander mens, wanneer hij het 's avonds op zijn zolderkamertje voorzichtig op zijn bureau legt. Er ontstaat een "wat als" situatie waarbij hij zichzelf een heldenrol toedicht. Plots weet hij dat het kan.
Vanaf die dag loopt Maarten zelfverzekerder naar buiten. Hij pakt de brommerbuurtjongens aan, hij maakt zijn colleges levendiger, hij weerspreekt zijn vrouw en bezorgt haar plots wilde seksnachten. Hij is een vigilant geworden, een strijder.
Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan: zowel de dader van de overval als diens rascriminele vader zijn op zoek naar het wapen. En natuurlijk is de politie dat ook. Het net rond Maarten sluit zich, maar hij is tamelijk vastberaden (geworden).

Met : Eelco Smits, Victor Ijdens, Mara van Vlijmen

Geen opmerkingen: