zondag, april 25, 2021

Blow the man down - Bridget Savage Cole/ Danielle Crudy

Blow the man down op IMDb (6,4)
 Blow the man down op Moviemeter (2,95)

De film aangeklikt omdat ik een liedje met die naam ken. Mijn broer zette het ooit met zijn shanty-koor op cd en verdomd: de film opent met een koor van vissermannen die dit lied zingen. Ik zat er meteen in. 
Om meerdere reden geen spijt van, omdat de kleine film zich gaandeweg aan de kijker toont met een script vol verrassingen. Geen hoogvlieger, maar wel prettig vermaak. 

De zusjes Priscilla en Mary Beth moeten hun moeder begraven. Het hele vissersdorpje Eastern Cove is in rouw want moeder Connolly was een graag geziene en zeer sociale vrouw. Priscilla is vastbesloten om de vishandel van moeder over te nemen, maar Mary Beth wil zo gauw mogelijk weg uit haar benauwde omgeving; ze wil studeren en wat van de wereld zien. 


Die kansen vergooit ze nog diezelfde avond wanneer ze de kroeg ingaat om haar leed te verdrinken. Ze gaat mee met een aanvankelijk charmante man, die haar meeneemt naar de haven en haar daar onheus probeert te bejegenen Ze vecht van zich af en weet haar belager uiteindelijk om te brengen met een visharpoen. Zelfverdediging, dat denken we allemaal, maar Mary Beth is er niet zo zeker van. Ze schakelt haar oudere zus in en ze besluiten het lijk weg te moffelen en in een viskrat in zee te gooien. 
De dames willen vervolgens graag doen alsof er niets gebeurd is , maar in het dorp vindt het ene vreemde voorval na het andere plaats. En al die gebeurtenissen verwijzen naar de lokale hoerenmadam Enid Devlin. En - totaal onverwacht - naar de overleden moeder van de meisjes. Welke geheimen herbergt dit dorp? 

Met: Morgan Saylor , Sophie Lowe, Margo Martindale

 FIN - song : Jordan Dykstra - Blow the man down (main theme)


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...