dinsdag, april 13, 2021

Booksmart - Olivia Wilde

Booksmart op IMDb (7,2)
 Booksmart op Moviemeter (3,08)

De loftuitingen zijn talrijk, nominaties en prijzen melden zich met regelmaat. Het regiedebuut van actrice/clipmaker Olivia Wilde wordt goed ontvangen. Dus ik ga dat dan proberen. Voor mij was het een highschoolfilm, maar dan wel een met andere invalshoeken en een niet gebruikelijk stukje humor. Voor een arthousefan als ik ben, is dit eerder vermaak dan dat ik dit "een goede film" vind. Oordeel zelf, misschien denk ik wel te "artistiek". 

De twee hartsvriendinnen Amy en Molly staan op het punt van afzwaaien van highschool, het volwassen leven en de studietijd lonkt. De twee liggen niet goed in de groep : ze zijn te slim, ze zijn te nerd, ze zonderen zich af en ze voelen zich te goed om te party'en of om lowculture-dingen te doen. 

Molly is de klassenvertegenwoordiger , vanwege die rol praat ze regelmatig met haar jaargenoten. Tijdens een beschamende confrontatie in de toiletruimte ontdekt ze dat zij en Amy het misschien wel altijd mis hebben gehad: de anderen leken dan wel alleen maar te freewheelen, maar desondanks gaan enkelen van hen óók naar Yale en Harvard of gaan ze werken bij Google. Het kan dus wel : werk maken van je studie én iets van het leuke leven meepikken. 

De twee besluiten alles op alles te zetten : deze laatste avond, de dag voor de diplomering, zal alles anders worden. Ze zullen party hardy gaan, Amy zal eindelijk het meisje van haar dromen de liefde verklaren en Molly gaat toch kijken of ze kans maakt om Nick, de prince charming van de klas, om haar vinger te winden. Er gaat veel water naar de zee, maar uiteindelijk belanden de twee op het feest der feesten. 

Met : Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Jessica Williams, Jason Sudeikis , Diana Silvers

FIN - song : DJ Shadow & Run the Jewels - Nobody speak

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...