zondag, april 04, 2021

Palm Springs - Max Barbakow

Palm Springs op IMDb (7,4)
 Palm Springs op Moviemeter (3,44)

Aanvankelijk dacht ik met een goedkope ripoff van Groundhog Day te maken te hebben (vandaar dat ik het kijken van de film zelfs enkele dagen onderbrak) maar achteraf zit er toch best veel leuks aan deze film. Cheeky humor, een aantal verschillende invalshoeken van dezelfde momenten en lekker optimistisch acteerwerk. Goed te doen dus, deze.

Nyles wordt in een sleur wakker, hij weet al wat er komen gaat: eerst seks met zijn vriendin , dan naar de bruiloft van haar beste vriendin en de dag eindigen met de zus van de bruid. Klinkt heel avontuurlijk, maar Nyles is hier allemaal al geweest: hij leeft in een loop, elke dag dezelfde dag. Hij probeert van alles om er uit te komen: ver weg vluchten, verongelukken en zelfmoord heeft hij allemaal al geprobeerd maar het maakt niet uit. Zo gauw hij wakker wordt, staat zijn vriendin weer aan de rand van het bed en begint de dag opnieuw.

Maar toch, toch weet hij een beetje verandering in de dag te krijgen als hij toevallig de ongelukkige en ontevreden Sarah meesleept in zijn herhaling. Ze luistert niet naar zijn waarschuwingen en belandt in deze cirkel: elke dag vanaf het wakker worden dezelfde mensen en dezelfde problemen. Sarah is echter niet van plan hierin te berusten , ze sleept Nyles in alles mee om in godsnaam uit deze wederkerigheid te geraken. Gek genoeg beginnen ze hun afwijkende houding per dag leuker te vinden, zelfs als dit gewoon weer dezelfde dag is. 

Met: Andy Samberg, Cristin Milioti , JK Simmons

FIN - song : Daryll Hall & John Oates - When the morning comes

Geen opmerkingen: