vrijdag, april 09, 2021

Death Defying Acts- Gillian Armstrong


 Death Defying Acts op IMDb (5,8)

Death Defying Acts op Moviemeter (2,89)

Romantisch sprookjesverhaal, opgebouwd rondom het leven van 's werelds bekendste ontsnappingskunstenaar, boeienkoning Harry Houdini. Een duik in zijn gecompliceerde leven. 

Al een aantal jaren reist the magician over de wereld. Hij verdient geld als water maar het maakt hem blijkbaar niet gelukkig. Zijn huwelijk stelt niet veel voor, wellicht een reden dat hij globetrotter-gedrag vertoont. Hij blijkt een moederskindje en in zijn hunkering naar aandacht schrijft hij een wedstrijd uit: hij daagt de helderzienden en de paragnosten op de wereld uit om hem te vertellen wat de laatste woorden van zijn moeder waren voor ze stierf. Degene die het juiste weet te vertellen, verdient 10.000 dollar. 

Mary McGarvie is een arme vrouw uit Edinburgh die een beetje geld verdient met het oplichten van mensen. Haar dochtertje doet het zakkenrol-werk, op basis van de gestolen spullen zoekt ze gegevens op van de eigenaar die ze vervolgens in een "ingeving van boven" , door een "contact met de hogere wereld" de illusie geeft dat hij contact heeft met zijn dierbaren of zelfs met zijn "zoekgeraakte" spullen. 

Uiteraard gaat deze Mary McGarvie graag de uitdaging van Houdini aan, opnieuw wordt haar dochtertje ingezet om op de hotelkamer van Handige Harry achter de benodigde gegevens te komen. Haar plan vlot, ze bereidt zich voor op onthullingen maar ze heeft met één ding geen rekening gehouden: Houdini valt als een blok voor haar (natuurlijk omdat ze hem aan haar moeder doet denken) en zelf is ze ook niet ongevoelig voor de omgang met deze beroemdheid. Gemengde gevoelens alom. De enige nuchtere opstellingen in dit verhaal komen van dochter Benji en van Sugarman, de trouwe assistent van Houdini. Die twee vinden elkaar dan ook veel eerder dan dat de andere twee spelers doen. 

Met: Guy Pearce, Catherine Zeta-Jones, Saoirse Ronan, Timothy Spall


Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...