zondag, april 04, 2021

Chemical Hearts - Richard Tanne

Chemical Hearts op IMDb (6,20
Enige twijfel vooraf of ik niet een jeugdfilm had aangeklikt, maar nee: het bleek een romiantische doch tamelijk zware independentfilm. Het Sundance-gevoel, zo noem ik het maar even. 

Henry is een tienerjongen met een poëtische inslag. Ja, hij heeft vrienden maar toch is ie behoorlijk op zichzelf. Met toewijding repareert hij op zijn kamer vazen en ander keramiek, maar het liefst zou hij schrijven. Niet dat ie veel heeft meegemaakt in zijn leven, maar hij heeft wel wat te zeggen. 
Hij hapt dan ook direct toe wanneer Westriver High School, waar hij in het laatste jaar zit, een oproep doet voor een hoofdredacteur van het school-kwartaalmagazine. In de redactie zit ook de mysterieuze Grace, een in zichzelf gekeerde dame met veel goede redactionele ideeën. 

Henry probeert de gesloten Grace een beetje te ontdooien, maar dat blijkt lastig. Al snel leert Henry de reden van haar verwarrende gedrag: Grace heeft een loodzwaar ongeluk ternauwernood overleefd, haar vriendje redde het niet. 
Beiden gaan op zoek naar gemeenschappelijkheid, beiden doen met regelmaat stappen terug maar stukje bij beetje weet Henry toch een beetje van de afstandelijkheid van Grace af te knabbelen. Makkelijk wordt hun relatie niet, maar ze blijven het beiden proberen. 

FIN - song : Beach House - Take care

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...