donderdag, april 08, 2021

Made in Italy - James D'Arcy

Made in Italy op IMDb (5,8)
 Made in Italy op Moviemeter (2,56)

Lekker niemendalletje dat wegkijkt als een Toscane-vakantiefolder. Alle clichés over deze prachtige provincie komen voorbij, maar wat dondert dat als je je elke keer blijft vergapen aan de schoonheid en de sfeer? De landschappen op 1 natuurlijk, maar de sfeer in de dorpjes, de mooi gesitueerde huizen en natuurlijk het eten strijden ook om podiumplekken. Niet te lang over nadenken, gewoon genieten. 

De filmtitel is zo ongeveer driedubbelzinnig gekozen: geschoten op het hierboven genoemde platteland, de jonge hoofdrolspeler is er geboren maar trekt later naar London, daarnaast gaat de reconstructie van het landhuis ook nog eens volgens Italiaanse (bouw)normen en gebruiken. Waar kijken we naar? 

Jack is galeriehouder in London, leidt een "posh' leventje als je het zo mag zeggen. De galerie is niet van hem maar van de familie van zijn aanstaande ex. En die willen de galerie gaan verkopen. Jack wil het enige waar hij goed in is niet verliezen en beseft dat hij nog maar één kans heeft: het Toscaanse landhuis- waarvan hij het bezit deelt met zijn vader- moet verkocht. Van die opbrengsten zou hij dan de galerie zelf moeten kunnen overnemen. 

Er is echter een groot probleem: ze zijn al 20 jaar niet meer in dat huis geweest, het vervallen pand staat op instorten. Dat heeft een reden: direct na het dodelijk verongelukken van Jack's moeder zijn vader en zoon naar Engeland gegaan om nooit meer terug te keren. Jack's vader is een bohemièn kunstschilder die zich van zijn zoon weinig lijkt aan te trekken, althans : zo heeft Jack dat ervaren. De twee tegenpolen moeten nu voor het eerst in hun leven samenwerken om een mega-klus te klaren. Dat stuit uiteraard op problemen, maar gelukkig is er de welwillende hulp van Natalia, de prachtige uitbaatster van het lokale restaurant. Gezamenlijk toveren ze het huis om tot een verkoopbaar object. Maar dan ontstaan er plots nieuwe problemen. 

Met : Liam Neeson, Micheal Richardson, Valeria Biello, Lindsay Duncan, Yolanda Kettle

FIN - song : Andrea Boccelli - Romanza

Geen opmerkingen: