zondag, april 25, 2021

Emma - Autumn de Wilde


 Emma op IMDb (6,7)

Emma op Moviemeter (2,97)

Lang ontspint zich deze film als het zoveelste kostuumdrama waarin de jacht op een welvarend huwelijk het belangrijkst is op aard. Denk Bridgerton, denk Pride & Prejudice, maar dan een stukkie minder goed. Op 3 kwart van de film verandert er echter iets waardoor alsnog vlam en pan elkaar vinden. 

Emma Woodhouse heeft alles wat men in de Britse adel destijds nodig had: rijkdom, schoonheid, welbespraaktheid, jeugdigheid. De ideale huwelijkspartner dus. Maar Emma geeft veel minder om deze zaken dan anderen doen. Emma is een koppelaar, ze schenkt er voldoening in om anderen aan de juiste partner te helpen. Natuurlijk zijn er kandidaten genoeg voor haar, maar ze lijkt maar geen keuze te willen maken. De afwezige maar intrigerende Frank Churchill maakt avances en ook de mysterieuze mister Knightley is kansrijk. Beiden spelen het spel zoals het moet worden gespeeld, maar Emma laveert behendig om heen haar n heen en bekwaamt zich in het bemoeien met anderen. Op het saaie af. 
Totdat ze op een picknick plots uit haar rol valt en haar vileinere kanten laat zien. Ze moet hard aan de slag om haar geschonden reputatie te herstellen. Het ontglipt haa, zo lijkt hetr. 

Met ; Anya Taylor-Joy , Johnny Flynn, Mia Goth, Bill Nighy, Josh o'Connor, Callum Turner

 FIN - song : Johnny Flynn- Queen Bee

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...