vrijdag, mei 21, 2021

Complicit - Niall MacCormick

Complicit op IMDb (6,3)
 Complicit op Moviemeter (2,71)

Machteloos voelt hij zich, Edward Ekubo. Al jaren is hij trouw werkzaam bij de Britse geheime dienst, foutloos werkt hij, maar alle promoties en complimenten gaan aan hem voorbij. Toch blijft hij vasthouden aan zijn richtlijnen: de wereld wordt veiliger als hij de medewerking krijgt om een potentieel terroristennetwerk op te rollen. 

Zijn aangedragen bewijsmateriaal wordt lang als te mager aan de kant geschoven, maar door zijn volharding komt Edward erachter dat Waleed Ahmed, de man waar hij zijn onderzoek op focus heeft, binnenkort naar Jemen gaat om daar mensen te ontmoeten die volgens Edward ook al niet zuiver op de koffie zijn. Hij krijgt toestemming een operatie op te tuigen maar Waleed Ahmed opereert in Jemen niet volgens verwachting door rechtstreeks door te reizen naar Egypte waar hij desondanks wordt opgepakt. 

Om zijn operatie te redden reist Edward zelf ook naar Egypte , ziet zijn opponent in de gevangenis een machtsspel spelen , in de wetenschap dat er te weinig bewijs tegen hem is. Edward voelt dat hij beet heeft maar kan het niet hard maken. In zijn zucht om het goede te doen, geeft hij de Egyptische politie toestemming om Waleed hard aan te pakken. Precies wat die wil, natuurlijk, want daardoor kan hij uitspelen dat de aanwezige bewijslast op onrechtmatige wijze is verkregen. Het spant erom: de operatie loopt verkeerd af, maar voor wie? 

Met : David Oyewolo , Arsher AliGeen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...