vrijdag, mei 07, 2021

En Affaere (aka An Affair) - Henrik Martin Dahlsbakken


 En Affaere op IMDb (5,5)

En Affaere op Moviemeter (2,73)

Het onheil kondigt zich al vanaf het begin aan. De 50-jarige Anita is ongelukkig. Ze voelt zich verwaarloosd in haar huwelijk met de succesvolle advocaat Hasse, die steeds maar weer op zakentripjes moet en activiteiten met zijn vrouw uitstelt en opschuift. Geheel tegen zijn wens in besluit ze te gaan werken: niet voor de centen maar om zichzelf nuttig te voelen. 

Haar verleden als turnster brengt haar een baan als gymnastiekjuf op een middelbare school , waar ze ook nog eens een mentorschap over een hele klas bij krijgt. Zware verantwoordelijkheid die ze schoorvoetend aangaat, maar ze gaat niets uit de weg. In de klas met tieners op de rand van jongvolwassenheid zit ook de stoere Markus, een vrijpostige jongen die speelt met zijn mannelijke imago.

Hij weet dat de onervaren juf dit ongemakkelijk vindt en gaat langzamerhand steeds verder. Aanvankelijk weet Anita alle opmerkingen en toenaderingen te plaatsen en te omzeilen, maar er is geen houden aan. Er komt een moment dat Markus door haar pantser heen dringt, vanaf dat moment is er geen houden meer aan: alle onderdrukte passie komt eindelijk weer naar boven bij Anita, wellustig gaat ze de ontmoetingen met de adolescent aan. Tegelijkertijd weet ze dat ze met vuur speelt, maar er is geen weg terug: haar lust wordt obsessief , ze vergeet dat ze tegenover een tiener staat en is bereid vele schepen achter zich te verbranden voor de broodnodige bevrediging. Dat gaat - u dacht het al- niet lang goed.

Met : Andrea Braein Hovig, Tarjei Sandvik Moe, Carsten Björnlund, Anneke von der Lippe

 FIN - song : Gundelach - Duck Hunting

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...