zaterdag, mei 15, 2021

Good Neighbor Sam - David Swift


 Good Neighbor Sam op IMDb (6,9)


Klassieke comedy of errors, zeer goed te verteren vanwege de heerlijke rollen voor Jack Lemmon en Romy Schneider. 

Sam Bissell is een kleurloze vormgever op een reclamebureau als hij plotseling door de directeur betrokken wordt bij het behouden van een met weglopen dreigende klant. Het miljoenenaccount kan alleen gered worden als er normale mensen, keurige huisvaders op het account worden gezet in plaats van de overspelige mad men die er nu op zitten. Sam is de juiste man hiervoor: elke dag op dezelfde tijd naar hetzelfde kantoor, nadat hij zijn vrouw en kinderen gedag gekust heeft. 

Als de beste vriendin van de vrouw gescheiden terugkeert uit Europa en te horen krijgt dat ze kans maakt op een ruimhartige erfenis, ontstaan er verwarring. Sam gaat mee in het plannetje van de dames om zich voor te doen als de echtgenoot van de vriendin om aldus de erfenis te kunnen incasseren. 
Het spelletje gaat een tijdje goed, totdat de rijke klant van het reclamebureau vindt dat Sam zich publiekelijk moet profileren als de ideale buurman. Dat kan ie, zolang ie maar niet tegelijkertijd de buurman van de ideale buurman moet spelen.Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...