zondag, mei 30, 2021

Hereditary - Ari Aster

Hereditary op IMDb (7,3)
 Hereditary op Moviemeter (3,25)

Kom op , Bertje, niet bang zijn, Als je jezelf echt filmliefhebber noemt, als je een cinematografische veelvraat wil zijn, dan zul je ook af en toe een horrorfilm moeten kijken. Het is niet je ding, minder nog dan actiefilms en animatie, maar toch: een enkel keertje kan geen kwaad. 

Braaf deze titel aangeklikt dus. 

Het gaat over een familie die geplaagd wordt door sterfgevallen die daarna nog rustig af en toe blijven verschijnen. Eerst gaat oma, maar die blijkt er een goed verborgen spiritistisch leven op na te hebben gehouden waardoor ze rustig af en toe in beeld blijft komen bij haar dochter, de oorspronkelijk goed bedoelende maar later slecht panisch schreeuwende Annie. 

Daarna verongelukt de dochter, door een sullige actie van de zoon. Die vanaf dat moment belaagd wordt door moeder om de schuldvraag van dat ongeluk. En ja hoor, daar verschijnt zijn zusje in de hoek van zijn kamer. 

Moeder ploegt zich door het tekeningenboek van haar dochter en raakt daardoor zelf ook verstrikt in de verschijningen en de seances. Is ze gek aan het worden of gebeurt dit allemaal echt? Zoonlief draait langzaam door, zij ook. De enige kalme en normale in het geheel lijkt de vader. Die komt daar vast niet goed van af. 

ja hoor, tot het einde uitgekeken. En vannacht uitstekend geslapen. Bertje heeft weer een horrorfilm overleefd. 

Met : Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro, Ann Dowd

 FIN - song :Judy Collins - Both sides now

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...