dinsdag, mei 25, 2021

Om det oändlige (aka About Endlessness) - Roy Andersson


 About Endlessness op IMDb (6,9)

About Endlessness op IMDb (2,96)

Vrolijk word je er niet van , van deze Zweedse arthousefilm. Eerder blonk deze regisseur uit in licht absurdistische tragikomedies, maar in deze "About Endlessness" valt weinig te lachen. 

De film is een kaleidoscoop van korte scenes, waarbij continu de tekortkomingen van de mens aan het licht komen. De een blijkt onvermogend in zijn communicatie, de ander is te verlegen om zich staande te houden. Een man loopt de kruiswegstatie door zijn stad, met om zich heen een opzwepende menigte die "kruisig hem! kruisig hem!" roept. 


Rode draad in het verhaal is de pastoor die het geloof in god verloren is: de twijfelende en jammerende priester komt in meerdere scenes voorbij. Ook de man die een oude klasgenoot tegenkomt en zich verbaast over de successen die deze man wel (en hij niet) behaald heeft, zien we meermaals in verwondering terug, 

De film gaat over menselijk ongemak, daar is de regisseur duidelijk in. Niet alle scenes zijn even interessant, maar stuk voor stuk zijn ze fantastisch vormgegeven. Plaatjes van scenes zitten er tussen. 


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...