vrijdag, juni 04, 2021

T-34 - Aleksey Sidorov


 T-34 op IMDb (6,7)

T-34 op Moviemeter (3,44)

1941, een dorpje net buiten Moskou. Een Duits tankbataljon loopt in een hinderlaag door toedoen van een slimme Russische tankluitenant. Grote verliezen aan Duitse zijde, maar toch ook enkelen aan de Russen-kant. 

1944, Thüringen. Een trein met gevangen arriveert in een werkkamp. Onder hen een aantal Russische tank-ervarenen. Dat treft , want kampcommandant Klaus Jäger heeft een strak plan. Zijn leger heeft net een tank buitgemaakt op de Russen, wat tot grote vreugde leidt want de Russen-tanks zijn superieur aan de Duitse gevallen.

Jäger ontdekt dat er tussen de gevangenen een oude bekende zit: Nikolay Ivushkin was de slimme luitenant die het cohort van Jäger bij Moskou destijds wist te decimeren. Onder dreiging van het neerschieten van de lieftallige tolk Anya Yartseva dwingt Jäger de gevangene tot coöperatie: hij moet een team van tankspecialisten trainen die vervolgens Duitse soldaten kunnen opleiden in het gebruik van de dikke buitgemaakte tank. 

Iyshkin accepteert noodgewdongen, begint daadwerkelijk aan het formeren van een team maar in zijn hoofd rijpt een plan. Hij beseft dat het kamp op slechts een paar uur rijden van de Tsjechoslowaakse grens ligt. Een grotesk ontsnappingsplan krijgt vorm en rijpt mede door de diensten van de een beetje verliefde tolk. Terwijl de Duitsers tevreden toe kijken hoe de tank steeds meer gebruiksklaar wordt, beziet Iyushkin zijn kansen. 

Met : Alexander Petrov, Irina Starshenbaum , Vinzenz Kiefer, Viktor Dobronravov

 FIN - song :Bulat Okudzhava- Do svidanija, mal'chiki

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...